Esküvők.org
 

A csókod festi kékre az eget,
szemed színétől zöldülnek a fák.
Nélküled üres minden képkeret
és világtalan az egész világ.

Weöres Sándor

Az eljegyzéstől a lakodalomig

A nagy nap megszervezése nagyfokú körültekintést igényel. A szép időt nem tudjuk garantálni, de ami emberi közreműködésen múlik, arra bőven van megoldásunk...


Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább

Az élet viharában Te vigyázol reám

Köszönöm, hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem,

S hogy megosztod az életed velem.

Vörösmarty Mihály

A helyszín „ünneplő ruhája”, az esküvői dekoráció az esemény hangulatát nagyban befolyásoló fontos tényező. Ahol az ifjú pár a ceremónia alatt megjelenik, ott mindennek a nagy nap magasztosságát, különlegességét, szépségét kell hirdetnie és ehhez nélkülözhetetlen az ünnepi dekoráció.

Esküvői dekoráció, kellékek

A házasságkötésnek, a templomi esküvőnek és az ezt követő vacsorának vagy lakodalomnak más-más helyszín ad majd otthont, mégis a termek és a szabadtéri állomások díszítésénél a fő célnak a harmonikus összkép megalkotásának kell lennie miközben a helyszín adottságait és a pár stílusát is összhangba kell hozni.

Díszíthetjük a menyasszony bevonulásának útját, a templomot, szabadtéri polgári esküvőnél a kaput, a lakodalom rendezvényhelyszínét és az ifjú párt szállító járművet is. Élő virágokból alkotott kompozíciók, különleges textíliák, elegáns papírdekoráció, fényfüzérek, léggömbök, gyertyatartók emelik az esemény fényét.

Figyeljünk az apró részletekre is! Harmonizáljon a terítő, a székhuzat, háttértextília, a selyemszalagok színe, azonos stílusban készüljenek az asztaldíszek, virágcsokrok, kitűzők és a vendégajándékok! A lufidekoráció ne nyomja el a többi díszletet! A különleges megvilágítással próbáljuk finoman fokozni a dekoráció hatását, de ne a világítás legyen a szemet vonzó látványelem.

A legújabb trendek szerint a dekorációban is két irányvonal uralkodik. A szélsőségesebb, merészebb színeket (meleg pink, levendula, mandarin, napsárga) felvonultató irányzat energiát, fiatalos lendületet sugároz. A másik hagyománykövetőbb vonal továbbra is előszeretettel használja a bézs, arany árnyalatait, a púder színeket, de emellett idén előtérbe kerülnek a szürkék, kékek is.

A leglátványosabb és legkülönlegesebb esküvői dekorációk a két irányvonal keverésével születnek, a legütősebb hatás 2012-ben ezzel érhető el.

Esküvő szervezés tippek

Minden, ami a nagy nap megszervezéséhez szükséges lehet - esküvői ötletek, kellékek egy helyen.