Esküvők.org
 

A tengerpartot járó kisgyerek mindig talál a kavicsok közt egyet,
mely mindöröktől fogva az övé, és soha senki másé nem is lehet

Pilinszky János

Az eljegyzéstől a lakodalomig

A nagy nap megszervezése nagyfokú körültekintést igényel. A szép időt nem tudjuk garantálni, de ami emberi közreműködésen múlik, arra bőven van megoldásunk...


Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább

Az élet viharában Te vigyázol reám

Köszönöm, hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem,

S hogy megosztod az életed velem.

Vörösmarty Mihály

Hagyományos

Vidéki sátras lakodalom
Kultúrház, iskola, rendezvényterem
Étterem, vendéglő, csárda
Szálloda

Romantikus

Vidéki kastélyhotel
Dunai hajó
Várak lovagterme
Erdészház
Arborétumok
Tengerparti esküvő

Különleges

Tengeralattjáróban
Las Vegasban

Esküvői helyszínek

Az esküvői helyszín választását a vágyaink mellett sokszor praktikus szempontok is befolyásolják. Az ifjú pár nyilván egyéniségének, neveltetésének megfelelően válasz a hagyományos, romantikus vagy különleges, néha extrém esküvői helyszínek közül. Ha a fő csapásvonal, a stílus kialakult, először is érdemes elgondolkodni azon, hogy az általunk választott időpontban hagyományos vagy szabadtéri esketés lenne –e praktikus.

Ha a szabadtéri szertartás mellett dönt a pár, olyan helyszínt érdemes választani, amely rosszidő esetén is méltó alternatívát nyújt a rendezvény lebonyolításához. Ha rendezvényteremben tartjuk az esküvőt, akkor is érdemes megvizsgálni, hogy adott évszaknak megfelelő hőmérsékletet tud –e biztosítani a szolgáltató, van –e légkondícionáló és igény szerint fűtés.

A szervezés során körvonalazódik a meghívandók pontos létszáma, de fontos, hogy olyan helyszínt keressünk, ahol a befogadóképesség lehetővé teszi, hogy létszámnövekedés esetén is elférjen a násznép.
Sokszor anyagi szempontokat is figyelembe kell vennünk. Az esküvő kezdési és befejezési időpontja is meghatározhatja választásunkat. Kérdezzünk rá, hogy a hosszabb tartózkodásnak vannak –e plusz költségei.

Nagyon hangsúlyos része minden esküvőnek a vendéglátás. Döntés előtt térjünk ki az alkalmazható ültetési módokra, a felszolgálásra, válaszható –e svédasztalos ellátás, ha korlátlan italfogyasztásban egyezünk meg, pontosan mit tartalmaz, bevihetők –e hozott étel, ital, házi sütemény. Ha igen, van –e ezek tárolására, hűtésére elegendő hely. Kérjünk több menüajánlatot, ha lehetőség van rá, vegyünk részt egy korábban megrendezett esküvőn vagy próbavacsorán.

Ne feledjük, ha jó hangulatot, felejthetetlen zökkenőmentes ünneplést szeretnénk, a vendégek igényeit is szem előtt kell tartani, hiszen az a cél, hogy a lehető legjobban érezze magát minden résztvevő. Fontos, hogy a szórakoztatáshoz megfelelő infrastruktúra, technikai háttér álljon rendelkezésre. Kérdezzük meg, van -e hangosítás, CD, DVD lejátszó, projektor vetítővászon, mekkora a színpad, táncparkett.

Lehetőleg olyan helyszínt válasszunk, amelyet a násznép könnyen meg tud közelíteni. Kérdezzünk rá, hogy a szolgáltató milyen útvonalat, megközelítést ajánl. A parkolási lehetőségeket, feltételeket is előre rögzítsük. Ha éjszakába nyúló ünneplést tervezünk, gondolnunk kell a vendégek elszállásolására is. Tudjuk meg, van –e a közelben szálloda, vendégszoba, az adott időpontra van –e még szabad kapacitás.

A hangulatot könnyen elronthatja egy nyűgösködő, magát nem komfortosan érző kisgyerek. Ha van a meghívandók közt baba, gondoskodnunk kell olyan helyről, ahol őt szoptathatják, pelenkázhatják, lefektethetik. A nagyobbak részére hasznos az etetőszék, a játszósarok, és ha van rá mód gyerekprogramok, animáció is.

Esküvő szervezés tippek

Minden, ami a nagy nap megszervezéséhez szükséges lehet - esküvői ötletek, kellékek egy helyen.