Esküvők.org
 

„ Egyetlen érzés mindent elhomályosít. Egyetlen hang mindent elsüketít.
Egyetlen szó mindent eltakar.  Mégis: érzésen, halláson, beszéden át vezet az út. ″
Weöres Sándor

Az eljegyzéstől a lakodalomig

A nagy nap megszervezése nagyfokú körültekintést igényel. A szép időt nem tudjuk garantálni, de ami emberi közreműködésen múlik, arra bőven van megoldásunk...


Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább

Az élet viharában Te vigyázol reám

Köszönöm, hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem,

S hogy megosztod az életed velem.

Vörösmarty Mihály

A választás nem könnyű, de megéri időt és energiát szentelni a tervezésre, hiszen a tökéletesen megkomponált esküvői meghívóval kivívhatjuk a meghívottak elismerését, a sikerélményből pozitív energiát meríthetünk az esküvő további szervezési feladataihoz.

Esküvői meghívó

Az esküvői meghívó ad hírt elsőként az ifjú pár életének közelgő rangos eseményéről. Ez az első dokumentum, ami az esküvővel és a házasságkötéssel kapcsolatos információkat részletesen tartalmazza.  A vendégek ebből nyerik az első benyomást a nagy napról, a pár házassággal kapcsolatos érzéseiről, gondolatairól, a stílusból következtethetnek az esküvő várható hangulatáról.

A szóbeszédet, találgatásokat, a sejtelmes utalásokat a boríték átadásakor a bizonyosság váltja fel, megjelölik az esküvő idejét, helyét, a szertartást követő díszvacsora vagy lakodalom helyét. Különlegesnek, egyedinek a pár egyéniségét tükrözőnek, stílusában alkalomhoz illőnek kell lennie. Hiszen maradandó emlék ez, sokszor generációkon keresztül őrzik a családok, sokszor a fotóalbummal egyenértékű ereklye.

Készítheti a pár saját kezűleg, megbízhat nyomdát, tervező céget, szövegírókat, grafikusokat a meghívó egy részének vagy akár egészének tervezésével, kivitelezésével. Ha nem akarunk újítani, sokféle sablon és stílus közül választhatunk, szorgos kutatómunkával biztosan találunk elképzeléseinknek megfelelőt interneten, fórumokon, magazinokban, katalógusokban.

Amennyiben már eldőlt, hogy elegáns, humoros, klasszikus az elképzelt stílus, melyik a legjobban hozzánk illő színvilág, a kiválasztott meghívóhoz legtöbbször rendelhető ültetőkártya, menükártya, vendégkönyv is. Szerkezetét tekintve létezik kártyás meghívó, francia hajtogatott, hajtogatott, pausszal készült vagy pausz rátétes meghívó, vágott meghívó, tekercses, organza zsákos és fényképes meghívó is.

A meghívónak harmonizálnia kell a borítékkal, a későbbi menükártyákkal, ültetőkártyákkal az esküvő további díszleteivel is.

Esküvő szervezés tippek

Minden, ami a nagy nap megszervezéséhez szükséges lehet - esküvői ötletek, kellékek egy helyen.