Esküvők.org
 

Ígérd meg azt, hogy kezed kezemből vissza nem veszed,
s akkor is szeretni fogsz, mikor már én is vén leszek.

Heltai Jenő

Az eljegyzéstől a lakodalomig

A nagy nap megszervezése nagyfokú körültekintést igényel. A szép időt nem tudjuk garantálni, de ami emberi közreműködésen múlik, arra bőven van megoldásunk...


Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább

Az élet viharában Te vigyázol reám

Köszönöm, hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem,

S hogy megosztod az életed velem.

Vörösmarty Mihály

Az esküvői kellékek lehetnek apró kiegészítői az esküvői dekorációnak vagy esküvői szokásokhoz kapcsolódó tárgyak, praktikus kiegészítők, de mind-mind nagyon fontos részei az egésznek. Fontos, hogy érzéssel válogassuk össze őket!

Esküvői kellékek

Az abrosz, az étkészlet, a poharak, az evőeszközök a terítés nélkülözhetetlen elemei. Ezekhez illő esküvői kellékekkel, mint például egy jól kiválasztott esküvői szalvéta és esküvői szalvétagyűrű az ünnepi asztal finomabbá, alkalmibbá személyesebbé tehető.

Elhelyezhetünk az asztalon ültetőkártyákat, köszönetajándékokat is.

Köszönetajándékok, vendégajándékok lényege a gesztus a rokonok, barátok, ismerősök felé, amellyel az ifjú pár kifejezi háláját és megköszöni, hogy életük talán legszebb napján a vendégek osztoztak örömükben, részt vettek az esküvőjükön. Hagyományosan valamilyen szépen csomagolt édességet adnak, de manapság gyakori, hogy a köszönetajándékképp a pár egy saját kezűleg készített emléktárgyat helyez az ültetőkártya mellé. Egy szépen megkomponált ültetőkártya, (pl. egy hűtőmágnesként is funkcionáló ültetőkártya) amellett, hogy egyértelműen kijelöli a meghívottak helyét az asztalnál, tökéletes vendégajándék is lehet.

Gyűrűpárna, esküvői vendégkönyv, esküvői fotóalbum, esküvői rendszámtábla – fontos funkciójuk van, de a nagy nap után értékes emléktárgyakká is válnak.

Esküvői buborékfúvó, sziromszóró kosár, virágszirom, gyertya, esküvői mécses – az eufórikus hangulat kellékei.

Többnyire vicces, néha pikáns, erotikus esküvői kellékek a leánybúcsúra szánt ajándékok. Közelgő gyermekáldás elé néző menyasszonyoknak adhatunk e helyett egy kedves a babaváráshoz kapcsolódó ajándékot a leánybúcsún.

Esküvői kellék ötletek és minták Nektek hamarosan az eskuvok.org-on

Esküvő szervezés tippek

Minden, ami a nagy nap megszervezéséhez szükséges lehet - esküvői ötletek, kellékek egy helyen.