Esküvők.org
 

Ígérd meg azt, hogy kezed kezemből vissza nem veszed,
s akkor is szeretni fogsz, mikor már én is vén leszek.

Heltai Jenő

Az eljegyzéstől a lakodalomig

A nagy nap megszervezése nagyfokú körültekintést igényel. A szép időt nem tudjuk garantálni, de ami emberi közreműködésen múlik, arra bőven van megoldásunk...


Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább

Az élet viharában Te vigyázol reám

Köszönöm, hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem,

S hogy megosztod az életed velem.

Vörösmarty Mihály

Az eskuvok.org igyekszik bemutatni a legújabb szépségápolási trendeket, alakformálási és ránctalanító eljárásokat, smink-, frizura- és műköröm trendeket.

A lélegzetelállítóan szép menyasszonyok minket olvasnak.

Szépségápolás

A várva várt napon nem csak a kellékeknek, dekorációnak, a csokornak, a ruhának, a szövegnek, a zenének, az esküvői vacsorának kell tökéletesnek lennie, de a főszereplőknek, az ifjú párnak is kifogástalanul kell megjelennie. Tündökölnie kell a menyasszonynak, ápolt hatást kell keltenie a vőlegénynek.

Mindehhez hosszú út vezet. Jó néhány héttel a nagy nap előtt érdemes belevágni a szépítkezésbe. Kozmetikai kezelések, ránctalanítás, szőrtelenítés, manikűr és pedikűr, fogyasztó kezelések, masszázs és kondicionáló torna – a látványos eredményhez idő kell!

A jó alapanyagra könnyebb szépet alkotni, hidratált bőrszerkezetet, kisimult vonásokat, formásabb alakot könnyebb az esküvő napján némi rafinériával, sminkkel és kiegészítőkkel tökéletesíteni.

A menyasszonyi smink speciális, ezért elkészítése különleges stílusérzéket, profizmust kíván. Ügyelni kell arra, hogy a menyasszony elképzelésének megfelelő stílusban készüljön, jól illeszkedjen a kiválasztott ruhához, a csokor színeihez is. Lehet üde, hamvas pasztell árnyalatú, hangsúlyos démoni vagy szexi csillámos a smink, de minden esetben vigyázni kell, hogy közelről, a fotókon és távolról is mutatós legyen, a hosszú ceremónia és lakodalom alatt kevés igazítás mellett is öltöztesse viselőjét, leplezze a fáradtságot, de mégis megőrizze az arc természetes vonásait, hangsúlyozza annak szépségét.

Esküvő előtt vegyünk részt próbasminkelésen és készíttessük el a frizurát is, ha lehet ekkor a fotós is kattintson teszt jelleggel néhányat – így a kisebb hiányosságok is kiküszöbölhetők az esküvő előtt.

Esküvői frizura jelenti a fodrászmesternek a legnagyobb kihívást, a jó fodrásznak a legnagyobb szakmai élvezetet. De, hogy hajkölteményünk királylányos, modern vagy klasszikus lesz –e, extravagáns vagy egyszerű frizurát szeretnénk –e, kontyot hajfonatot vagy kiengedett hajat választunk, legyen a saját döntésünk. Ha jól érezzük magunkat, az növeli önbizalmunkat, sugárzóbb lesz megjelenésünk is, a siker nem marad el.

A menyasszony keze sokszor kerül reflektorfénybe, így az ünnepi manikűr vagy az alkalmi műköröm is. Alapanyagokból, színekből, díszítési technikákból széles a kínálat, szinte bármilyen elképzelés megvalósítható. Legyen cél ekkor is a harmonikus összmegjelenés.

Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy mi is áll jól, még az előkészületek elején vegyünk részt stílustanácsadáson. Ez az esküvőt követően is nagy hasznunkra lesz, mindenképpen kifizetődő.

Esküvő szervezés tippek

Minden, ami a nagy nap megszervezéséhez szükséges lehet - esküvői ötletek, kellékek egy helyen.