Esküvők.org
 

Olyan a szerelem, mint a gyöngyszemű harmat,
amelytől fénylik a szirom,
amelyből felszökik, kévéjében a napnak,
szivárvány-szikra, miliom.
Victor Hugo

Az eljegyzéstől a lakodalomig

A nagy nap megszervezése nagyfokú körültekintést igényel. A szép időt nem tudjuk garantálni, de ami emberi közreműködésen múlik, arra bőven van megoldásunk...


Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább

Az élet viharában Te vigyázol reám

Köszönöm, hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem,

S hogy megosztod az életed velem.

Vörösmarty Mihály

A virágcsokor az egyik legklasszikusabb, legszebb, a női erényt megtestesítő szimbolikus tartalommal is bíró esküvői dekoráció. A csokrok közül is a menyasszony csokra az, amely hagyományosan a figyelem középpontjában áll.

Virágcsokor


A menyasszonyi csokor megválasztásánál döntő szempont a leendő ara egyénisége, stílusa. Az ő megjelenése központi szerepet kap az eseményen, fontos, hogy vonzó és kiegyensúlyozott legyen, szeretnie és viselnie kell a csokrát, hiszen ez nem csak egy virágdísz, hanem a menyasszony outfitjének, valamint az esküvői dekorációnak is nagyon fontos része. Mint rész tökéletesen illeszkednie kell az egészhez, vagyis nagyon fontos, hogy a ruha stílusa, színvilága, a dekoráció és a csokor egy egység benyomását keltsék.

Ha a ruha egyszerű, nyugodtan választhat hozzá különleges virágokból, izgalmas kiegészítőkből álló csokrot. Amennyiben a menyasszony egy különleges ruhakölteményt választ, amelyen sok a díszes részlet, akkor érdemes egy visszafogott csokor mellett döntenie, mert így nagyobb hangsúlyt kaphat a ruha és a menyasszony szépsége.

Az idei trend szerint a ruhák és a csokrok divatjába is visszatérnek a nagyon romantikus darabok, összeállítások. Népszerűek lesznek a nőies, finom színek, mint a lágy púderszínek, krém, rózsaszín, levendula és a fehér. A hatalmas fátylakhoz illő nagy virágok, hatalmas szirmok, ezeket kiegészítő finom romantikus díszek, gyöngyök, anyagok jellemzik az idei év klasszikusabb, visszafogottabb divatirányzatát.

A másik uralkodó trend, az erősebb, merészebb színeket részesíti előnyben, ehhez jól illenek a különleges növényekből megkomponált extravagáns csokrok. Élénk színű gyümölcsök, föld színű növények, füvek, bogyós fás szárúak, fűszernövények is elférnek e stílus csokraiban.

A koszorúslánycsokrok, a vőlegény kitűzője, a karcsokrok, az asztaldíszek, a virággömbök, az autódísz mind-mind követik a menyasszonyi csokor által meghatározott stílust és színvilágot.

Esküvő szervezés tippek

Minden, ami a nagy nap megszervezéséhez szükséges lehet - esküvői ötletek, kellékek egy helyen.