Esküvői fotózás, videó

Életünk egyik legboldogabb napján készült esküvői fotók megörökítik a pillanatot, talán évtizedeken keresztül magukban hordják azt a pozitív életérzést, ami ha a képre nézünk újra és újra lökést és erőt ad a nehéz hétköznapokban. Minden pár álma egy esküvői fotóalbum, amit büszkén mutogathat rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek. A fő fotótéma a pár, a boldogság, a díszes kellékek, de a násznépről is időtálló dokumentáció. Ezeken az eseményeken összegyűlik a család apraja nagyja, ha évek múlva előkerülnek a felvételek a gyerekek talán maguk is eladósorba kerültek már, az idősek pedig már csak emlékezetünkben és a képeken élnek.

A jó fotós, videós kiválasztása nagyon fontos. Mivel életünk során legtöbbször magunk készítjük felvételeinket, ritkán veszünk igénybe ilyen szolgáltatást, mások tapasztalataira tudunk csak alapozni a fotós felkutatásakor. Kérhetünk tanácsot ismerősöktől, szétnézhetünk fórumokon, választhatunk egy nekünk tetsző internetes portfólió alapján is.

Ha megtaláltuk azt a szolgáltatót, akiben a legnagyobb a bizodalmunk, az esküvő előtt időben egyeztetni kell vele az esküvő pontos idejét, helyét, a szertatás menetrendjét, az ifjú pár elképzelését a készülő képekről, videóról. Szerencsés, ha a pár és a fotós jóelőre megismerkednek, köztük már az esküvőt megelőzően baráti viszony, vagy fesztelen kommunikáció alakul ki. A fotós javaslatot tesz a beállított, kreatív esküvői fotók elkészítésének a helyére. A fotós pontos árajánlatot ad, hány képet lehet kiválasztani az esküvőn elkészülő fotókból. A pár és a fotós közt létrejött megállapodás garanciát jelent, hogy a megbeszélt összegen felül nem lesznek rejtett költségek.

Az esküvő előtt lehetőség van jegyes fotózásra is. A párról készült felvételeket retusálva az esküvőn akár le is vetíthetjük.

Az esküvőn a jó fotós arra törekszik, hogy a szertartás és a lakodalom zavarása  nélkül a legjobb képek készüljenek az ifjú párról, különleges kéréseket is figyelembe véve. A kültéri fotózáson, a szertartások fotózásakor a kiválasztott csomagban megadott fotóknál jóval több készül, hogy legyen miből választani.

Az ifjú páron kívül sok kép készül a szülőkről, rokonokról, barátokról. A vacsorát vagy lakodalmat is érdemes fotókon megörökíteni, itt készül általában a legtöbb kép, az esküvő után az itt készült fotóknak van többnyire a legnagyobb sikerük. A lakodalom menetének megfelelően egyetlen esemény, sem maradhat megörökítés nélkül: a játékok, a mulatság, a menyasszonytánc, a tortavágás, a menyecske tánc…

Az esküvő után a fotós az esemény retusálatlan képeit a pár rendelkezésére bocsátja, hogy kiválaszthassák az előre fixált számú képet.

Ezeket javítják, retusálják.(vágás, fény és kontraszt, színbeállítás, zajszűrés, élesség korrigálás, arcokon a bőrhibák, vaku becsillanásának eltüntetése, zavaró elemek eltüntetése. A képek egy részéről kérhető szépia, fekete-fehér, montázs is.