Esküvői kellékek

Az abrosz, az étkészlet, a poharak, az evőeszközök a terítés nélkülözhetetlen elemei. Ezekhez illő esküvői kellékekkel, mint például egy jól kiválasztott esküvői szalvéta és esküvői szalvétagyűrű az ünnepi asztal finomabbá, alkalmibbá személyesebbé tehető.

Elhelyezhetünk az asztalon ültetőkártyákat, köszönetajándékokat is.

Köszönetajándékok, vendégajándékok lényege a gesztus a rokonok, barátok, ismerősök felé, amellyel az ifjú pár kifejezi háláját és megköszöni, hogy életük talán legszebb napján a vendégek osztoztak örömükben, részt vettek az esküvőjükön. Hagyományosan valamilyen szépen csomagolt édességet adnak, de manapság gyakori, hogy a köszönetajándékképp a pár egy saját kezűleg készített emléktárgyat helyez az ültetőkártya mellé. Egy szépen megkomponált ültetőkártya, (pl. egy hűtőmágnesként is funkcionáló ültetőkártya) amellett, hogy egyértelműen kijelöli a meghívottak helyét az asztalnál, tökéletes vendégajándék is lehet.

Gyűrűpárna, esküvői vendégkönyv, esküvői fotóalbum, esküvői rendszámtábla – fontos funkciójuk van, de a nagy nap után értékes emléktárgyakká is válnak.

Esküvői buborékfúvó, sziromszóró kosár, virágszirom, gyertya, esküvői mécses – az eufórikus hangulat kellékei.

Többnyire vicces, néha pikáns, erotikus esküvői kellékek a leánybúcsúra szánt ajándékok. Közelgő gyermekáldás elé néző menyasszonyoknak adhatunk e helyett egy kedves a babaváráshoz kapcsolódó ajándékot a leánybúcsún.

Esküvői kellék ötletek és minták Nektek hamarosan az eskuvok.org-on