Esküvői szépségápolás

A várva várt napon nem csak a kellékeknek, dekorációnak, a csokornak, a ruhának, a szövegnek, a zenének, az esküvői vacsorának kell tökéletesnek lennie, de a főszereplőknek, az ifjú párnak is kifogástalanul kell megjelennie. Tündökölnie kell a menyasszonynak, ápolt hatást kell keltenie a vőlegénynek.

Mindehhez hosszú út vezet. Jó néhány héttel a nagy nap előtt érdemes belevágni a szépítkezésbe. Kozmetikai kezelések, ránctalanítás, szőrtelenítés, manikűr és pedikűr, fogyasztó kezelések, masszázs és kondicionáló torna – a látványos eredményhez idő kell!

A jó alapanyagra könnyebb szépet alkotni, hidratált bőrszerkezetet, kisimult vonásokat, formásabb alakot könnyebb az esküvő napján némi rafinériával, sminkkel és kiegészítőkkel tökéletesíteni.

A menyasszonyi smink speciális, ezért elkészítése különleges stílusérzéket, profizmust kíván. Ügyelni kell arra, hogy a menyasszony elképzelésének megfelelő stílusban készüljön, jól illeszkedjen a kiválasztott ruhához, a csokor színeihez is. Lehet üde, hamvas pasztell árnyalatú, hangsúlyos démoni vagy szexi csillámos a smink, de minden esetben vigyázni kell, hogy közelről, a fotókon és távolról is mutatós legyen, a hosszú ceremónia és lakodalom alatt kevés igazítás mellett is öltöztesse viselőjét, leplezze a fáradtságot, de mégis megőrizze az arc természetes vonásait, hangsúlyozza annak szépségét.

Esküvő előtt vegyünk részt próbasminkelésen és készíttessük el a frizurát is, ha lehet ekkor a fotós is kattintson teszt jelleggel néhányat – így a kisebb hiányosságok is kiküszöbölhetők az esküvő előtt.

Esküvői frizura jelenti a fodrászmesternek a legnagyobb kihívást, a jó fodrásznak a legnagyobb szakmai élvezetet. De, hogy hajkölteményünk királylányos, modern vagy klasszikus lesz –e, extravagáns vagy egyszerű frizurát szeretnénk –e, kontyot hajfonatot vagy kiengedett hajat választunk, legyen a saját döntésünk. Ha jól érezzük magunkat, az növeli önbizalmunkat, sugárzóbb lesz megjelenésünk is, a siker nem marad el.

A menyasszony keze sokszor kerül reflektorfénybe, így az ünnepi manikűr vagy az alkalmi műköröm is. Alapanyagokból, színekből, díszítési technikákból széles a kínálat, szinte bármilyen elképzelés megvalósítható. Legyen cél ekkor is a harmonikus összmegjelenés.

Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy mi is áll jól, még az előkészületek elején vegyünk részt stílustanácsadáson. Ez az esküvőt követően is nagy hasznunkra lesz, mindenképpen kifizetődő.