Esküvői vacsora

Szerencsére a mai esküvői vendéglátás nem ismer lehetetlent, a kulináris szolgáltatások széles skáláját kínálja. Hagyományos, magyaros, vegetáriánus vagy nemzetközi ételsorok közül választhat az ifjú pár. A vacsorát különleges szolgáltatásokkal is kiegészíthetjük, felállíthatunk csokoládé szökőkutat, vagy berendezhetünk a helyszín egyik szegletében koktélbárt, az italkeveréshez hívhatunk professzionális mixert, a műsorhoz előadóművészeket. Minden a pár stílusától és ízlésvilágától fantáziájától és persze anyagi lehetőségétől függ.

A vacsora lehet ültetett tálszervizes (felszolgált), svédasztalos, ezek kombinációja – nyári hónapokban kedvelt a grillezés is.

A vendéglátóegységben tartott esküvőknél szakemberek segítenek az előre körvonalazott igények mentén a legjobb menüsor összeállításában. Ha háznál tartott lakodalomról van szó, ma már kiállításokon, magazinokból, és jobb esküvői témájú oldalakról is gyűjthetünk ötleteket a tökéletes menüsorhoz. Partyszerviz segíthet a kivitelezésben. A költségekről előre részletekbe menően állapodjunk meg, térjünk ki arra is, hogy milyen saját ételt, süteményt, italt vihetünk be. Pontosan beszéljük meg a terem berendezését, az asztalok formáját és elhelyezésüket.

Az ülésrend az esküvői protokoll fontos része. Érdemes viszont néhány szempontot figyelembe venni, ha nyugodtan szeretnénk ünnepelni.

Célszerű azonos generációt, hasonló érdeklődési körű, egymással jó kapcsolatban levő vendégeket egymás mellé ültetni, mert ők találnak elegendő beszédtémát ahhoz, hogy az együttlét kellemes legyen. Ha nem ismerünk mindenkit, kérjünk tanácsot a szülőktől, az ő tapasztalatuk jól jöhet ebben a kérdésben.

A központi feldíszített helyen a fiatal pár foglal helyet. Hagyományosan a menyasszony mellett ül a vőlegény apja és mellettük a vőlegény anyja. A vőlegény mellett ül a menyasszony anyja és mellettük az örömapa. Mellettük két oldalt ülnek a tanúk és kísérőik. A további ülésrendet a pár kedve szerint alakíthatja. Általában a szűk család, nagyszülők, nagybácsi nagynéni, testvérek és barátok ismerősök következnek.

Oldalunkon a legharmonikusabb esküvői menüsorokat, a legpraktikusabb ültetési ötleteket és a legkülönlegesebb vacsorahelyszíneket is megtalálhatjátok.